درباره دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور در سال 1367 پس از تجمیع امکانات دانشگاه آزاد ایران و ابوریحان بیرونی، به عنوان تنها دانشگاه آموزش باز و از دور در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد. مدارکی که این دانشگاه به دانشجویانش اعطاء مینماید معتبر و هم تراز مدارک دیگر دانشگاههای دولتی است. پیام نور فعالیت آموزشی خود را با پذیرش اولین گروه دانشجویی در 5 رشته تحصیلی و در 28 مرکز آغاز کرد. دانشگاه پیام نور علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری که سالیانه توسط سازمان سنجش برگزار میگردد؛ از طریق برگزاری دورههای فراگیر نیز دانشجو میپذیرد. این دانشگاه در حال حاضر دارای 495 مرکز و واحد در سراسر کشور است که به شکل استانی در 31 استان ساماندهی شدهاند و نیز دارای یک مرکز برون مرزی تحت نام دفتر برنامه ریزی و هماهنگی مراکز بینالملل است که در سازمان مرکزی مستقر میباشد. تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه در رشتههای مختلف بالغ بر 3800 نفر و تعداد دانشجویان بالغ بر 850 هزار نفر است.
روسای دانشگاه از سال 67 تا کنون
ریاست دانشگاه دوره ریاست در دانشگاه
میر محمود ساعی 1367-1366
دکتر نصرت الله ضرغام 1368-1367
دکتر حسن ظهور 1374-1368
دکتر حسین صادقی شجاع 1376-1374
دکتر حسن ظهور 1384-1376
دکتر علی رضا علی احمدی 1387-1384
دکتر سید محمد حسینی 1388-1387
دکتر حسن زیاری 1388 تا 1392
دکتر ابوالفضل فراهانی 1392 تا 1393
دکتر محمدعلی سرلک 1393
دکتر علی اصغر رستمی ابوسعیدی 1394
آموزش باز و از دور
آموزش باز و از دور، نظام آموزش نوینی برای سامان دادن به فرایند یاددهی- یادگیری است که یک مرکز آموزشی از طریق کاربرد رویکردهای مختلف و استفاده از یک یا چند رسانه، آموزش دانشجو را انجام میدهد. شیوه آموزش باز و از دور، عمدتا با توجه به ویژگیهای اقلیمی، اقتصادی و جمعیتی کشورها شکل گرفته است. این نوع آموزش که به صورت مکاتبهای از اواخر قرن 19 میلادی در اروپا و امریکا شروع شد، با ویژگیهای کنونی خود، از اواسط دهه شصت میلادی در اروپا اشاعه و گسترش یافت.
این نظام با تکامل سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات به شکل امروزی رایج شد. آموزش باز و از دور با بهرهمندی از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی و مشارکت یادگیرندگان فرایند یادگیری را با آسانتر میکند.
بیانیه ارزش دانشگاه
دانشگاه پیام نور، دانشگاهی است با هویت اسلامی- ایرانی که برای ایفای نقش و مسئولیت خود در جهت تحکیم جایگاه علمی و پژوهشی در میان دانشگاههای باز و آموزش از دور دنیا به گسترش رشد و تعالی تقوی و فضائل انسانی، ارتقاء علمی و پژوهشی، تعمیق جنبش نرم افزاری، امید بخشیدن و گسترش دامنه دانش، یادگیری در همه جا، همه وقت و برای همه در محیطی ایمن و مبتنی بر عدالت در راستای سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران در سطح ملّی و جهانی اهتمام میورزد.
چشم انداز دانشگاه
دانشگاه پیام نور در افق 1404 دانشگاهی با ویژگیهای ذیل است:
v توسعه یافته، پویا، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی ایران و متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی- ایرانی
v توانا در تولید، انتشار و حفظ دانش و پژوهشهای متکی بر آموزشهای نیمه حضوری، باز و از دور و توانمند در راستای حل چالشهای جهانی
v پویا در جهت جذب نیروهای خلاق و نخبگان علمی و پژوهشی
v جامع و فراگیر در گستره سرزمینی و فراسرزمینی منطبق با استانداردهای جهانی
v دارای تعامل سازنده و مؤثر با مراکز علمی جهان در زمینه علم و فناوری و پژوهش براساس مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران